torsdag 12 december 2013

En onsdagskväll på Château De Trettiotvå


När jag satt på jobbet så blev det en liten lista på vad jag VILL baka innan denna vecka är slut. Energi som sjutton när jag satt på jobbet. Kände en liten känsla av den gamla Veronica. Så himla skönt. Så när listan var klar, sprang jag på fikat över till Willys och tiggde till mig några tomma godisburkar och handlade på mig det som jag glömt när jag var och handlade tidigare på förmiddagen.


Väl hemma så satte jag faktiskt igång på en gång efter att vi ätit middag. Jag är otroligt duktig på att sprida allting omkring mig och det ser ut som ett sjöslag i köket. Började med att sätta saffransdegen. Älsklingen åkte på att göra fyllningen och se till så den blev riktigt krämig (smör, mandelmassa och en skvätt vispgrädde).


Och det blev ca 30 bullar. Ganska så rejäla och jag kan lova att de blev goda. Saftiga som bara den iallafall. Vi tog en kvällsfika till Adventskalendern. Har bara missat ETT avsnitt och tycker att den är jätterolig. 
Kollar du på Adventskalendern?


Och när jag sedan var så gott som klar med allting och matbrödet stod i ugnen så fixade jag lite smågott att äta och hällde upp ett varsitt glas rött till mig och Svante. Ingen annan var sugen. Men vi var det. 
Jag kan ju lova att gå ner i vikt för mig, är inte det lättaste. Jag älskar att äta. Jag älskar gott.


Så när brödet var klart och hade fått svalnat så gjorde jag några mackor och vi provsmakade dem också och ja, brödet blev godkänt. Adina åt av det och Svante provade (han var för mätt) och även om Simon sa sig vara för mätt så provade han en liten iallafall. 
Idag blir det hembakt bröd till frukost.


Så innan sänggående kunde jag pricka av 3 av 7 bak som blev gjorda på kvällen.
Känner mig riktigt nöjd faktiskt. 
Men inte med choklad och nötgodiset. Va fan, varför smälte aldrig chokladen? Vet inte vad jag gjorde för fel faktiskt. Samma sak hände med den vita chokladen igår. Den liksom torkade ihop innan den ens hade smält. Märkligt.
Vad gjorde jag för fel mån tro?
Nu känns det inte som om jag ens vill prova nån mer chokladsmältning och jag som har handlat hem massor av choklad för att smälta ner...

Ikväll blir det inget bak. Däremot så ska jag grädda pannkakor för 6 vuxna och 2 barn. Kommer säkert vara mätt av själva oset innan det blir dags för mig att sätta mig till bords. Haha.

Men på fredag så blir det Saffransskorpor iallafall. Någon morotskaka kommer det inte att bli i veckan och det är frågon om det blir någon innan jul. Kanske gör den lagom tills att Adina fyller år istället. Det är ju meningen att vi skall hinna äta upp alltin gockså och med en plåt Kärleksmums så vet jag inte om det finns plats för mer fikabröd.

Har faktiskt gjort en lite baklista även för nästa vecka. Har för avsikt att baka matbröd inför varje helg. Det är då vi äter som mest frukost. Jag hoppas att jag orkar hålla i det ett tag framöver. Och jag vill bara ha lätt bröd att baka. I formar eller så. Bara trycka ut och bryta av eller så. Jag är inte alls så förtjust i att baka.

Om någon har ett recept på något saftigt matbröd med en massa frön och gärna nötter i, så tar jag tacksamt emot det. Ett sånt bröd som är så ljuvligt gott med enbart smör på och inget pålägg. Ett sånt vill jag hitta.

Och skönt är det att det minskar nu i skafferiet av allt inhandlat. Har så mycket dubbla förpackningar och påsar, då jag aldrig kollar vad jag har hemma utan alltid köper nytt, så nu ska jag minsann ta och göra mig av med en massa. Bäst att passa på när jag har andan uppe.

Ha en fin torsdag!

2 kommentarer:

Tack för att Du tar dig tid och kommenterar.
Det uppskattas.

Vero