onsdag 16 oktober 2013

Dagarna UTAN halvfastan

Jag har ju inte varit direkt noga med de dagarna utan ätit som jag ALLTID har gjort. Börjar väl inse att om jag sedan efter jag nått mitt mål, skall kunna hålla min vikt så måste jag skärpa till mig vad det gäller mathållningen i veckorna.

Jag är ju inte nån stor fantast av mackor, men det är vad som passar bäst till frukost så här på jobbet.  Köpte idag Garants Ekologiska fullkornsbröd med linfrön. Tänkte att linfröna skall få ordning lite på min magge! 
Smakade sådär faktiskt. Hade nog velat ha nånting mer än lite Bregott och rökt skinka på. Sallad och gurka skulle suttit bra för det växte i munnen på mig.

Att det skall vara så förbannat svårt för mig att hitta mig en frukostvana. Är jag hemma så äter jag ingen frukost alls utan tar mitt kaffe och efter nån timma eller två så äter jag GÄRNA mat. Varm mat vill jag, rester från gårdagen, stekt ägg och bacon. Inte gröt.

Men nu är det 8 skivor kvar av detta paket, och det lär nog hålla ett bra tag (2014-02-14) så jag får gott tugga i mig dem på ickefastardagarna (116 kcal/skiva) för jag blev iallafall mätt och fick inte den här uppblåsta känslan i magen efter den. DET är bra! Och man kanske vänjer sig?

Kom gärna med goda frukostförslag. Bröd, Gröt och Ägg (kokt) går bort...

4 kommentarer:

 1. Min vardagsfrukost ser ut såhär: blandar smaksatt kesella (hallon eller vanilj) ca 1/4 med ca 3/4 mild yoghurt (eller vaniljyoghurt), på det häller jag hemmagjord nöt- och fröblandning (tar vad jag har mandlar, hasselnötter, cashewnötter, valnötter, solrosfrön, pumpafrön, linfrön osv) och toppar med bär (och chiafrön). Snabbt, enkelt och lätt att svälja trötta vardagsmorgnar ;-)
  Hoppas du hittar din frukost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gäller det att jag har sånt gott och smarrigt på jobbet. Måste nog inhandla lite och ha stå här. Har försett mig med örtblandning och pressad citron på flaska så jag har till mina luncher. Haha. Snart flyttar jag nog hit hela mitt skafferi. Helt skulle ju någon annan göra frukosten åt mig. DET vore det allra bästa. Undrar om jag inte skulle äta vad som helst då. Hehe.
   Men det låter jättegott. Ska handla på mig lite till morgondagen tror jag. Bättre än bröd som bara växer i munnen. Tack!

   Radera
 2. Jag har nästan blivit lite beroende av kokt ägg till frukost. Får jag inte det känns det som om jag väldigt snabbt blir hungrig sedan. Kan du inte göra en enkel omelett? Då får du ju varm mat också ;-) Det tar inte många minuter att slänga ihop en enkel omelett.
  Själv äter jag nästan alltid 1-2 ägg och någon macka till. Försöker också mig på riktigt rågbröd med hela frön nu men tycker inte att det är jättegott precis. Som du skriver behöver jag typ tomat eller något annat "saftigt" på för att det inte ska bli tugga, tugga, tugga i munnen.
  Kanske tonfiskröra på tonfisk i vatten, lite finhackad lök, kanske ett kokt mosat ägg och lite creme fraiche och en gnutta majo i kan vara något på mackan?
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sover ju gärna så länge som möjligt om mornarna och någon spis har vi inte tillgång till på jobbet. MEN den tonfiskröran du pratar om brukar jag göra med tonfick, lök, fransk senap och lite creme fraiche. Funkar på varma mackor, kalla mackor, i pitabröd, till sallad och ja... jättegott.
   Omelett skulle kunna funka, men då får jag lov kliva upp tidigare, men det är ju så svårt att tugga vad som helst, första timman man är vaken, kaffe funkar perfekt då. Enbart. Haha...

   Radera

Tack för att Du tar dig tid och kommenterar.
Det uppskattas.

Vero