onsdag 21 augusti 2013

Lite lugnare idag


Har Flipper hos mig idag också och idag är han betydligt lugnare än han var igår. Nu ligger han och sover i buren och öppnar bara ögonen för att hålla koll på vart jag tar vägen.
 
Jag önskar att jag skulle vilja ha en hund. Att jag skulle orka med det. Visst är det gulligt men om jag vill bort en helg eller så så måste jag förlita mig på att någon annan kan ta hand om hunden och så vill jag inte ha det. Sen är det en period i mitt liv som det inte passar att ha nåt djur. Kanske har djur aldrig passat mig. Så kan det ju faktiskt också vara.
 
Kan tänka mig att när jag blir pensionär så kan en hund passa mig, eller katt. Jag är ju mer kattmänniska. Är jag ensam på ålderns höst och inte tar mig ut så mycket så blir det nog en kisse som sällskap. Eller inte.
 
Undrar vilket djur som skulle passa mig? Dammråttor funkar, men de är inte roliga. Har ju marsvinen hemma men just nu försöker jag få dottern att inse att de skulle få det bättre hos någon annan. Vi håller inte på så mycket med dem och det blir bråk varje gång buren skall städas. Jag känner av dem och nyser och snorar som bara den när jag håller på med dem eller buren.
 
Nä, djur är nog ingenting för mig. Men det är gulligt att gosa med andras djur.

2 kommentarer:

 1. Det där med husdjur är komplicerat... Har växt upp med hund och vi har ju hund nu. Hon är dock 12 år nu. Det är underbart att alltid ha ett sällskap, någon mer lojal finns liksom inte. Meen, det är ju som du skriver, ofta mycket fix och trix när man ska någonstans och vi far ju runt ganska mycket har jag insett...

  Skulle kunna tänka mig något mindre och "enklare" när doggen D inte finns kvar hos oss längre. Typ en liten minikanin eller hamster. Något som är lättare att fixa passning till. Fast jag tror inte att maken är så positiv till det, ha ha!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är enklare att lämna iväg en liten hamsterbur. Vi har dock ett stor höghus till våra tre marsvin. Skitjobbigt att lämna iväg. Haha... Men vi får se hur det blir med dem. Kanske flyttar de eller så blir de kvar helt enkelt. Dotra har lovat ta med dem när hon flyttar hemifrån... och jag står för underhållet av dem. Helt ok för mig. Men det är många år innan hon flyttar hemifrån...

   Radera

Tack för att Du tar dig tid och kommenterar.
Det uppskattas.

Vero