söndag 31 mars 2013

BeerCan Chicken på påskafton

Jag vaknade ju pigg och mådde bra. Men sen när klockan gick så gjorde skallen och magen uppror. Satan så dålig jag blev. Då ångrade jag både Kaffe Karlsson och drinken och även öl... Haha... jaja, som man bäddar får man ligga antar jag.

När Svante och Adina åkte ner till stationen för att hämta Sofia så började jag fixa med maten.

Första gången som jag provade mig på att göra BeerCan Chicken. Hmm... Ja, det var ju inte direkt det smidigaste. Jag preppade kycklingen med citron, timjan och vitlök och kryddor. Marinerade utsidan och sen trädde vi tillsammans på dem på ölburkarna. Smått knöligt. In i 150 grader i 2 timmar och sen var det klart.

Men jag kan lova att gott blev det och jag tror även att alla andra tyckte det. Gjorde sås på köttsafterna som samlades upp i formen, tillsatte lite creme fraiche och dragon. Blev gott till. Potatisgratäng blev det också. Och behöver jag säga att det är en massa mat kvar? Blir till att göra matlådor av dem idag tänkte jag.

Efterrätt blev det också... Hallonpannacottapaj. Den gick nog hem den med, trots att de färska hallonen var jättesura och jordgubbarna hårda.



2 kommentarer:

  1. Ölburkskyckling hade jag aldrig hört talas om förrän nu. Spännande, det kanske man får ta och testa nån gång. Din hallon pannacotta har jag testat tidigare och den är ljuvligt god.
    Ha en fin dag vännen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var riktigt gott. Jag hade hört om den på en massa bloggar och ja... det var gott som bara den. Såsen blev god av alla smakerna. Antar att jag inte kommer få den smaka likadant nästa gång.

      Radera

Tack för att Du tar dig tid och kommenterar.
Det uppskattas.

Vero