tisdag 12 mars 2013

Aldrig goda nyheter

Att lyssna på nyheterna på radio är ju aldrig några goda nyheter. Bara elände som anses som nyheter. Det känns så iallafall. Det kanske är så mycket elände också, men inte bara...

Fler fall av mässlingen i länet. Var tvungen höra med mamma om jag är vaccinerad, men jag hade det 1974 så då borde jag vara immun. Eller?
Har aldrig varit nojig över influensor mm, som har härjat, men nu när man besöker sjukhus och andra vårdinrättningar så är det ju som att söka sig till alla sjukdomar. Man känner sig ju sjuk bara man vistas på sjukhus. Jag är sån iallafall.
Men jag har haft det iallafall och mina barn är vaccinerad. Jag kan andas ut.

Nästa nyhet som florerar just nu är om biljakten inatt då två bensintjuvar körde ner i vattnet under biljakt och förolyckades. Polisen kommer få skit för det. Jag har inga som helst kommentarer om det. Läser man Aftonbladet så står en sak, lyssnar man på P4 sägs nånting annat. Vet inte jag. Vad jag vet är att inte skulle jag riskera mitt liv för en tank med bensin, även om bensinen är jävligt dyr.

Vart är alla goda nyheter idag då? Jag har inte hört några ännu, men de kanske kommer. Hörde också att det skall komma snö under morgondagen. Den nyheten kan ju vara god... för den som gillar snö, själv så tycker jag det är nog nu. Solen har kommit och nu kan värmen också få komma.

Nä, ska man höra på goda nyheter så får man nog slå av radion och sluta läsa tidningarna och söka upp de goda på annat håll.

Katjing!

2 kommentarer:

  1. Oj, det var många år sen jag slutade titta på nyheter och läsa tidningar. Jag blev bara på dåligt humör när jag hörde om allt elände och jag har klarat mig otroligt bra utan vetskapen om alla som förolyckas. Goda nyheter är mycket roligare och de hittar man oftast inte på Rapport. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä och på Aftonbladet är det elände eller skvaller. De kan ju vara värre än "Hänt i vecket", vilken jag kan finna roande om jag sitter och åker buss. Korta notiser och helt ovidkommande. Haha.

      Radera

Tack för att Du tar dig tid och kommenterar.
Det uppskattas.

Vero